4 Eylül 2009 Cuma

Hep Böyle Kazanamazsın

Bugün alışageldiğimiz ve artık şaşırmadığımız bir yanlış haber durumu ile karşı karşıya kaldık.


Elimizde ne var ? Türk basının Amiral gemisi olmak ile övünen Hürriyet gazetesi ve o gazetenin spor yazarı olan bir kişinin bugün Elano hakkında yazdığı yazı - haber , bu habere bu basın kurumunun internet sitesinde yapılan yorumlar , bu haber hakkında Galatasaray Spor Kulübünden yapılan açıklama ve keza habere konu edilen Shaktar Donetsk kulübünün resmi internet sitesinden haber hakkında yapılan açıklama . Tüm bu verileri alt alta koyduğumuzda bir kısım basınımızın utandığımız hali ile bir kez daha yüzyüze geliyoruz .

Biri çıkıyor bir haber yazıyor, yazdığı haberide adı sanı belli bir Ukraynalı vatandaşa dayandırıyor. Habere göre Elano 15 gün parasını alamaz ise eğer sorun yaratırmış . Bu haberin içerisinde adı geçen Ukrayna takımının Basın Ofisi ise kendi resmi sitesinden yaptığı açıklama ile haberin yanlış olduğunu Elano hakkında böyle bir söylemde bulunulmadığını açıklıyor . Elano'nun resmi sporcusu olduğu ve işvereni olan Galatasaray Kulübü de bu açıklamayı temel alarak haberin yanlış olduğunu açıklamak zorunda kalıyor .

Bu haberin yanlış olduğu , haberi yazan kişinin gazetecilik etiğine uygun hareket etmediği açık iken bu bağlamda eleştirileri yapacağımız ve bu haberin yanlış ve yalan olduğunu iletmemiz için elimizdeki tek şans olan Hürriyet internet sitesi okuyucu yorumları bölümüne ise haber ile ilgili ne yazık ki yorum yazamıyoruz. Mevcut haberin yorum kısmı 10:22 'den beri güncellenmiyor .

Sözlerimizi habere konu olan sözleri söylediği şeklinde yanlış bilgi verilen Sergey Palkin'in Shaktar Donetsk'in resmi sitesindeki açıklamaları ile bitirelim . Belki bu tip yanlış haberleri yazmayı alışkanlık edinenler , " Yahu bu elin Ukrayna'lısı ne demiş acaba ? " diye merak eder okur ve suratları biraz olsun kızarır .

"I do not understand where the Turkish reporters could find such negative information. And the stranger thing is that it had been put down to my words. I think the Turkish media must publish their official denial. Otherwise, all Turkish supporters and football publicity will be misled."

"Bu tür olumsuz bilgileri Türk gazetecilerinin nereden edindiğini anlayamıyorum. Daha garibi bunları benim üzerime atmalarıdır. Türk medyası bu konuda hata yaptığını kabul etmelidir, yoksa bütün Türk taraftarlarını yanlış yönlendirmiş olacaktır"


Yazının başlığını ise şuradan seçtim . Sanki başlık ile bu beyefendi kendisine mesaj veriyor .

0 yorum:

Yorum Gönder